Franska filmer på Netflix

Vargens sång (Le chant du loup)

Huvudpersonen Chanteraide arbetar som specialist inom undervattensakustik på en U-båt. Hans färdigheter inom yrket är mycket viktiga för den övriga besättningen.

En dag begår han ett stort misstag som riskerar livet på hela besättningen. Han blir snabbt tvungen till att försöka korrigera sitt misstag, vilket är lättare sagt än gjort. Han hamnar istället i en större konflikt där han måste använda andra färdigheter för att lösa problemet.

Vargens sång har 7 av 10 i betyg på IMDB.

Stökiga typer (Mauvaises Herbes)

Huvudkaraktären Wael har en tragisk bakgrund som gatubarn. Hans liv tar dock en positiv vändning när han blir adopterad av en kvinna som heter Monique. Dessa två personer kommer senare att utveckla en minst sagt intressant relation där kriminalitet blir en del av deras vardag.

När de lurar en gammal bekant till Monique uppstår dock ett problem. För att kunna ställa allt till rätta är de tvungna att bli mentorer till sex ungdomar med svåra livssituationer. Waels egen bakgrund blir en nyckel till att nå ut till ungdomarna och vinna deras förtroende. På sikt blir det också en chans för Wael att leva ett normalt liv utan kriminalitet.

‘Stökiga typer’ har i skrivande stund 7.3/10 i betyg på IMDB.

Leken (Le Jeu)

“Leken” speglar i mångt och mycket vår samtid. I fokus för handlingen finner vi ett gammalt kompisgäng som under en middag bestämmer sig för att spela ett spel. Spelet går ut på att alla måste lägga fram sina mobiltelefoner i mitten av bordet. Varje gång en av telefonerna får en notifikation ska innehållet läsas upp högt för samtliga middagsdeltagare. Detta som till en början verkade vara en oskyldig lek utvecklar sig till en mindre katastrof.

Jag är ingen lättfärdig man

Huvudkaraktären Damien är en riktig mansgris som betraktar kvinnor som sexobjekt. Han drar sig inte heller för att komma med sexuellt anspelande kommentarer till kvinnor som han inte ens känner.

En dag vaknar han dock upp till en ny världsordning. Det är nu kvinnorna som bestämmer och Damien får känna på det förtryck som det andra könet tidigare upplevt. Detta är något som visar sig på många olika plan. Hans föräldrar är nu mycket angelägna om att Damien ska hitta någon att gifta sig med.

Han och hans vänner får också många komplex relaterat till vikt och utseende. Filmgenren är komedi men handlingen för med sig viktiga budskap.

Välkommen till Marly-Gomont

Detta är en film som kan vara rätt svår att hitta när man letar efter franska filmer på Netflix. Den marknadsförs nämligen inte lika mycket som de andra titlarna jag hittills har presenterat. ‘Välkommen till Marly-Gomont’ är dock enligt mig helt klart sevärd.

Handlingen utspelar sig i en mindre fransk stad. En kongolesisk familj kommer en dag till staden för att bosätta sig permanent. Pappan i familjen är läkare men har trots detta svårt att hitta ett arbete. Det uppstår en rad olika konflikter som kan härledas till den rådande rasismen i staden. Filmen har i skrivande stund 7/10 i betyg på IMDB.

Paris är vårt (Paris est à nous)

Anna är en ung kvinna som lever ett till synes bekymmerslöst liv. Hon träffar en man på en rejv-fest och de inleder ett passionerat förhållande. Hennes liv förändras dock radikalt när hon är med om en traumatisk upplevelse som kunde ha dödat henne. Anna fastnar i det förflutna och hon vet inte längre vad som är verklighet och vad som är dröm. “Paris är vårt” har fått låga betyg och den är inte för alla. Personligen tycker jag mig dock kunna se ett starkt budskap i handlingen som betonar hur viktigt det är att leva i nuet.

He Even Has Your Eyes (Il a déjà tes yeux)

Paul och Sali är ett afrofranskt par som bestämmer sig för att adoptera ett barn. De blir tilldelade ett vitt barn som heter Benjamin. Paret blir glada över detta och de har inget problem med barnets etnicitet. Deras familjer blir dock en aningen chockerade. Paret inser också rätt fort att de måste trotsa samhällets osynliga regler. Tilläggas bör att det mesta sker med en humoristisk underton även om vissa situationer väcker eftertanke.

Vägg i vägg (Un peu, beaucoup, aveuglément)

Handlingen centreras kring två nyblivna grannar. En av dessa personerna är en passionerad pianist som drömmer om att få stå på de stora scenerna. Den andre är en lugn och metodisk person som uppskattar tystnaden. Lägenhetshuset är mycket lyhört vilket har gjort att den som bott längst i huset ägnar sig åt en slags skrämseltaktik. Han flyttar tavlorna på sin vägg varje kväll för att få sin närmaste granne att flytta. Detta har fungerat väl för honom förut. Nu har han dock fått en granne som inte ger sig i första taget. “Vägg i vägg” är enligt mig helt klart sevärd trots att handlingen kanske inte låter så lockande.

Drömlaget (La Dream Team)

Drömlaget är en lättsam komedi där den franske filmgiganten Gérard Depardieu innehar en av huvudrollerna. Handlingen centreras kring en fotbollsstjärna som en gång hade en lovande karriär. Efter en allvarlig skada bestämmer han sig för att återvända till sin hemort. Hans CV, som i princip endast innefattar fotboll, ger honom inte några toppjobb. Mot sin vilja bestämmer han sig istället för att träna ett gäng ungdomar för att på sikt kunna skapa ett drömlag.

Jag har i den här artikeln listat franska filmer på Netflix. Jag har även skrivit en liknande artikel med serier.

2 Comments

  1. Lisa Ingridsdotter 25 maj, 2020
    • Gustav Dahlman 25 maj, 2020

Lägg till en kommentar