Sevärdheter i Bretagne – Med kartor och bilder

karta-sevardheter-bretagne

Du kan klicka på de olika bilderna för att få en mer detaljerad översyn.

Du finner en kort beskrivning över mina tankar kring denna karta här nedanför.

Vad jag har lärt mig av att göra denna karta

Bretagne är en av de regioner i Frankrike som jag ännu inte har besökt.

Det har därför varit både roligt och intressant att studera de olika sevärdheterna.

Krasst sett kan man säga att denna region saknar landmärken med jättemånga recensioner.

Allt är dock relativt. Många städer i andra delar av Frankrike har sevärdheter som har flera tusentals recensioner. Man skulle därför kunna säga att antal omdömen inte ger en rättvis bild med denna typ av konkurrens.

Bretagne har en ständig närhet till atlanthavet, och det finns många platser att besöka längs kustlinjen.

Den stora ytan var dock något som förvånade mig. Småland, som jag har använt som referens, är mindre än Bretagne. Likaså Dalarna.

Befolkning och kultur

Fort la Latte

Befolkningsmässigt bor det rätt många människor i denna region. I en fransk kontext bor det däremot inte så många människor här. För oss svenskar är dock regionen att betrakta som välbefolkad.

De svenska landskapen tenderar nämligen att ha få invånare. Det är dock ingen hemlighet att Sverige är ett glesbefolkat land.

Det bör också tilläggas att jag trodde att Brest var den största staden. Rennes har dock 216 000 invånare, medan Brest endast har 140 000 invånare.

Därefter är det rätt glest med större städer. Det finns ett antal städer som skulle kunna betecknas som medelstora tätorter med en svensk måttstock (cirka 50 000 invånare).

Sist men inte minst bör det nämnas att Bretagne bär på en rik historia. Ett bevis på detta är de två regionala språk som var vanligt förekommande här för lite mer än 100 år sedan.

Ett av dessa språk heter Bretonska, som har sitt ursprung från de brittiska öarna. Det finns fortfarande ett fåtal människor som pratar detta språk. Antalet talare minskar dock med åren.

Kommunikationer

Bretagne ligger geografiskt sett lite dåligt till om man jämför med kommunikationerna till Paris eller Franska Rivieran.

Jag vet faktiskt inte hur man tar sig hit på bästa sätt. Ett alternativ är att ta sig till Nantes som ligger i närheten av denna region. I Nantes bör det finnas ett antal flyglinjer.

I annat fall kan du alltid resa till Paris. Du kan ta tåget därifrån, alternativt först besöka Normandie för att sedan ta dig västerut.

Sammanfattningsvis bör det nämnas att du gärna får lämna en kommentar om du undrar över något eller om du har något du vill lägga till.

Lägg till en kommentar